God dyrevelferd

Her lever 60 frittgående kuer, som selv bestemmer når de vil spise og melkes. De ligger på egne kumadrasser og kan klø seg på en spesialdesignet roterende kubørste.

Fri tilgang til ferskt fôr er en selvfølge, og om sommeren (etter 1.mai) kan kuene selv velge om de vil beite ute, eller spise inne.

For oss er god dyrevelferd er veldig viktig, og alle som tar turen hit kan se at dyra våre trives! Når du ser ned i fjøset ser du raskt at dyra er preget av ro og harmoni.

Dessuten er trivsel en meget viktig faktor i forhold til produksjonen, noe som gjenspeiler seg både i god kvalitetsmelk og velsmakende oster. Vi har økt melkemengden betraktelig siden oppstart, og det at kuene trives i fjøset er en av årsakene til det. De har fri tilgang til grovfôr, og melker seg gjennomsnittlig 2,8 ganger i døgnet. Samtidig kan de få tildelt kraftfôr oftere enn før, noe som gjør at de opptar næringa bedre og derav melker mer.

Dessuten er trivsel en meget viktig faktor i forhold til produksjonen, noe som gjenspeiler seg både i god kvalitetsmelk og velsmakende oster.

Vi har økt melkemengden betraktelig siden oppstart, og det at kuene trives i fjøset er en av årsakene til det. De har fri tilgang til grovfôr, og melker seg gjennomsnittlig 2,8 ganger i døgnet. Samtidig kan de få tildelt kraftfôr oftere enn før, noe som gjør at de opptar næringa bedre og derav melker mer.