Ostene våre

Våre ferdigprodukter er delikatesseoster laget av egenprodusert pasteurisert melk. Det prøves kontinuerlig ut nye oppskrifter for å utvide sortimentet.

Under Matstreif i 2014 fikk vi tildelt Spesialitetsmeke UNIK SMAKGRUVEOSTEN.

GULL OG SØLV MEDALJE

Osten vår, Eiker Holtefjell, har fått både gull og sølvmedalje under Landsutstillinga for gardsost, og er en elsket ost hos mange stjernerestauranter.

Osten kan kjøpes original, vellagret eller XO Vellagret vil si at osten har blitt lagret her i mer enn 6 mnd. XO vil si at osten har blitt lagret hos oss i minimum ett år, noe som gir en helt unik smaksopplevelse!

Når vi sier at vi lagrer osten, så høres jo det relativt enkelt ut tenker du kanskje.. Men en ost som lagres ligger definitivt ikke på latsiden! Hver uke (-i de første ukene faktisk hver dag) skal den vaskes med en saltløsning og vendes, slik at den stabiliseres, får en jevn modning og en fin tørr skorpe. Dette tar mye av tiden til de som produsere ostene, og er noe av forklaringen på at lagringsostene får en høyere pris enn de som er mindre lagret. De som kommer inn i ysteriet og får se produksjonen fra fersk ost til XO blir ofte veldig overrasket over hvor mye jobb det faktisk er for å få en ost klar, fra ku til konsum.