God ost fra glade kuer

Eiker Gårdsysteri består av et tidsmessig løsdriftsfjøs, eget tilhørende ysteri, gårdsbutikk og et møte-/selskapslokale.

I gårdsbutikken i andre etasje kan du kjøpe alle våre egenproduserte oster i tillegg til spekemat, bakerovnsbrød, egg, urter, honning, krydder, geléer, saft og eplemost fra gårdsprodusenter i nærområdet. Vi skaffer også unike produkter fra andre dyktige matprodusenter. 

Våre spesialitetsoster
Våre spesialoster har flere gullmedaljer fra «Norsk Gardsost», ved deltagelse i Det Norske Måltid.

Holtefjell XO fikk bronse i WORLD CHEESE AWARD 2014. 

God dyrevelferd

For oss er god dyrevelferd veldig viktig og alle som tar turen til oss kan se at dyra våre trives! Når du ser ned i fjøset ser du raskt at dyra er preget av ro og harmoni.

Vi har ca 60 frittgående kuer som selv bestemmer når de vil spise og melkes. Kuene ligger på egne kumadrasser og kan klø seg på en spesialdesignet roterende kubørste. Fri tilgang til ferskt fôr er en selvfølge, og om sommeren (etter 1. mai) kan kuene selv velge om de vil beite ute, eller spise inne.

Trivsel er en meget viktig faktor i forhold til produksjonen, noe som gjenspeiler seg både i god kvalitetsmelk og velsmakende oster. Vi har økt melkemengden betraktelig siden oppstart, og det at kuene trives i fjøset er en av årsakene til det. De har fri tilgang til grovfôr og melker seg gjennomsnittlig 2,8 ganger i døgnet. Samtidig kan de få tildelt kraftfôr oftere enn før, noe som gjør at de opptar næringa bedre og derav melker mer.