Om Eiker Gårdsysteri

Toppenhaug samdrift ble startet opp i 2002 som et samarbeid mellom gårdene Homlebekk, Grøsland og Bermingrud. Det ble bygget et moderne løsdriftfjøs med melkerobot, og vegg-i-vegg et ysteri og gårdsbutikk.

I 2019 var tiden kommet for at yngre krefter skulle ta over stafettpinnen, og det er i dag Morten Næss og Torbjørn Sando som har tatt over drifta.

Ysteriet kom i drift i 2003 etter ett års tid med prøveysting, og gårdsbutikken sto ferdig samme sommer.

På grunn av økende behov for plass er gårdsbutikken flyttet opp til Hemsen i 2. etasje, her har man også fullt utsyn over fjøset mens man handler.

Hemsen er i 2. etasje over ysteriet.  På Hemsen har du utsyn over fjøset hvor du kan se hvor godt kuene trives og hvor rolig det er her på gården i vakre omgivelser.

Velkommen til gards, til glade kuer og lokale matskatter.

Moderne ysteri

I ysteriet finner du moderne produksjonsutstyr, modningsrom og kjølelager.

Folka våre brenner for yrket sitt og lager smakfulle osteprodukter uten kunstige tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Det brukes fersk kvalitetsmelk fra egne kuer! Vi har full kontroll i alle ledd: Fôr, melkeproduksjon, dyrevelferd, råvarekvalitet og produksjonsprosessen.